ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував основні принципи нової кліматичної угоди

Президент запевнив, що Україна не перевищуватиме ліміт рівня викидів парникових газів

Порошенко запропонував основні принципи нової кліматичної угоди
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що в умовах конфлікту на Донбасі питання захисту довкілля вимагає відповідної реакції міжнародної спільноти і запропонував основні принципи нової Глобальної кліматичної угоди.

Про це він заявив під час свого виступу на 21-й сесії Конференції ООН зі зміни клімату в Парижі, передає офіційний сайт Президента.

Незважаючи на всі виклики, Україна залишається відданою її зобов’язанням за Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату та Кіотським протоколом. Глава держави заявив, що, хоча й попереду величезна робота з відновлення Донбасу, Україна не буде перевищувати ліміт рівня викидів парникових газів.

Порошенко також зазначив, що Україна потребує міжнародної допомоги для подолання екологічних наслідків гібридної війни на Донбасі

"І тут ми покладаємось на партнерів та трансатлантичну солідарність – а також у забезпеченні достатніх фінансових ресурсів. «Ці ресурси можна розглядати як інвестиції у боротьбу зі зміною клімату. Тому що новий український Донбас має бути зосереджений на енергоефективності", - підкреслив Президент.

Він також закликав до компромісу в питанні нової Глобальної кліматичної угоди, щоб вона набула чинності в 2020 році.

Порошенко запропонував такі основні принципи для нової Угоди. Вона повинна бути застосована для всіх країн. Диференціація в цій угоді має бути заснована на обґрунтованих економічних і соціальних показниках, а також бути гнучкою і юридично обов'язковою. Вона повинна надати ринкові і неринкові інструменти для виконання зобов'язань, і кожна країна повинна мати рівний і недискримінаційний доступ до цих інструментів. Угода має передбачати зміцнення міжнародного співробітництва в галузі адаптації до зміни клімату, у тому числі обмін інформацією про найкращі доступні інструменти і технології..

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що через гібридну війну Росії з Україною Донбасу загрожує екологічна катастрофа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram