ГоловнаПолітика

Екс-прокурора і заступника прокурора Подільського району Києва піймали на великому хабарі (оновлено)

Один із затриманих - зять Ківалова

Генеральна прокуратура спільно з прокуратурою Київської області затримала колишнього прокурора Подільського району Києва і заступника прокурора цього району за підозрою в отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів.

Фото: kobl.gp.gov.ua

Про це повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"10 хвилин тому в результаті спецоперації було затримано за підозрою в одержанні неправомірної вигоди колишнього прокурора Подільського району та чинного заступника прокурора Подільського району. Вони вимагали 150 тис. доларів США за сприяння у закритті кримінального провадження", - сказав він.

За його словами, наразі їх затримано.

Оновлено о 20:29. У прес-службі прокуратури Київської області уточнили, що дії злочинців кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. "За скоєний кримінальний злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років", - зазначили у відомстві.

Наразі проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин злочину, а також вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Одним з підозрюваних, за інформацією джерел, є екс-прокурор Подільського району Сергій Нечипоренко - зять Сергія Ківалова.

Нагадаємо, 3 листопада співробітники Служби безпеки та прокуратури затримали прокурора Черкас, який вимагав та отримав хабар у розмірі 1,5 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram