ГоловнаПолітика

Суддівську колегію у справі 2 травня змусили подати у відставку

Активісти заблокували суддів у залі, поки ті не написали заяви

Суддівську колегію у справі 2 травня змусили подати у відставку
Фото: dumskaya.net

Судді Малиновського районного суду Одеси Віктор Корой, Сергій Журик і Олександр Іщенко, які розглядають справу про події 2 травня 2014 року, написали прохання про відставку.

Про це повідомляє місцеве видання "Думская".

Раніше Корой, Журик та Іщенко змінили запобіжний захід фігурантам справи, дозволивши їм вийти на свободу під грошову заставу. Зокрема, шанс на звільнення отримав імовірний організатор трагедії Сергій Долженков, також відомий як "Капітан Какао".

У зв'язку з цим активісти заблокували суддів у залі Малиновського райсуду і зажадали від них скласти з себе повноваження, "щоб не ганьбити судову владу". Крім того, вони намагалися зашкодити пройти всередину співробітникам поліції, що призвело до невеликої колотнечі, яка, втім, швидко стихла.

Під тиском судді написали заяви, які від них вимагали.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Після цього Корой, Журик та Іщенко написали заяви про відставку.

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. Унаслідок стрілянини і підпалу Будинку профспілок постраждали понад 200 осіб, 48 осіб загинули.

З кінця серпня суд відпустив під домашній арешт п'ятьох антимайданівців, обвинувачених у справі про заворушення 2 травня 2014 року. Ще п'ятеро антимайданівців досі перебувають по вартою.

На початку листопада Міжнародна консультативна група Ради Європи розкритикувала слідство у цій справі, і заявила, що розслідування було не достатньо незалежним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram