ГоловнаПолітика

Медведєв назвав підрив ЛЕП до Криму диверсією, що межує з тероризмом

Прем'єр країни-окупанта звинуватив Україну у злочині.

Медведєв назвав підрив ЛЕП до Криму диверсією, що межує з тероризмом
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що підрив опор високовольтних ліній, що ведуть до Криму, - це диверсія, що межує з тероризмом.

"Регіон залишився без електрики в результаті, по суті, енергетичних маніпуляцій, дій з боку української влади. А висловлюючись правовою мовою, те, що було зроблено - це диверсія, тобто знищення промислових об'єктів, що має практично терористичну мету. Вони наразили на небезпеку життя і здоров'я багатьох людей, у тому числі і соціальні об'єкти. Тому тут не може бути інших політичних оцінок", - заявив він у понеділок на нараді зі своїми заступниками, пише ТАСС.

Електроенергію постачають у Крим із Херсонської області України чотирма ЛЕП, які були пошкоджені в ніч проти 22 листопада. У результаті півострів, окупований Російською Федерацією, другий тиждень живе в умовах надзвичайної ситуації. Світло в домівки кримчан подають по кілька годин на добу.

У третій декаді грудня Росія планує запустити першу чергу енергомоста в Крим - електричного кабелю, який дозволить значно скоротити дефіцит електроенергії, але не покриє його повністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram