ГоловнаПолітика

Кримчанам радять піти у відпустку до 6 грудня

Рішення ухвалено через введення в Криму режиму НС техногенного характеру.

Кримчанам радять піти у відпустку до 6 грудня
Фото: EPA/UPG

Самопроголошений прем'єр-міністр окупованого Криму Сергій Аксьонов   рекомендує керівникам підприємств і установ анексованого півострова відправити кримчан в оплачувані відпустки до 6 грудня.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, опублікованому на сайті "уряду" Криму в неділю, 29 листопада.

Згідно з документом, йдеться про підприємства, установи й організації всіх форм власності, «не зайняті у виробництві (наданні) соціально значимих товарів (робіт, послуг)".

Керівникам рекомендовано, "відповідно до чинного трудового законодавства РФ, надати працівникам оплачувані відпустки або оплату часу простою в розмірі не менш від двох третин тарифної ставки, окладу (посадового окладу), розрахованих пропорційно до часу простою, що виник з причин, не залежних від роботодавця і працівника".

Наголошено, що рішення ухвалено через введення на території Криму "режиму надзвичайної ситуації техногенного характеру".

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася безстрокова акція блокади адмінкордону з Кримом для товарів і вантажів, ініційована лідерами кримських татар. Їхні вимоги: звільнення політв'язнів, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів у Крим, припинення репресій кримських татар.

У ніч проти 22 листопада в Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram