ГоловнаПолітика

Над Маріуполем знову нависла загроза зриву виборів (оновлено)

Членам міськвиборчкому не сподобалося, що бюлетені передали на дільниці, оминувши їх.

Над Маріуполем знову нависла загроза зриву виборів (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Над Маріуполем знову нависла загроза зриву виборів у зв'язку з розбіжностями в міській територіальній виборчій комісії, повідомляє місцеве видання "Сайт міста Маріуполя".

Член комісії від "Батьківщини" Денис Гаврилов за кілька хвилин до початку засідання, яке почалося близько 17:00, вирішив ініціювати розпуск районних комісій. Основна претензія члена комісії полягає в тому, що члени міськвиборчкому не брали участі в передачі бюлетенів на дільниці. Її проводили члени ЦВК безпосередньо районним комісіям.

Він вважає, що це порушило права членів міськвиборчкому. У зв'язку із цим він запропонував розпустити районні комісії і до опівночі прийняти пропозиції щодо нових кандидатур, після чого о першій ночі призначити їх.

Голова міськвиборчкому Тетяна Недавня проігнорувала пропозицію Гаврилова і винесла на голосування первісний порядок денний, що складається з організаційних питань. Цього порядку денного не підтримали члени комісії - 11 членів проголосували проти. Недавня закрила засідання.

Про дату нового засідання не повідомляють. Члени комісії поки що не розходяться. Триває неформальне спілкування. Усі говорять про нову загрозу зриву виборів у Маріуполі, пише видання.

Оновлення. Згідно з повідомленням прес-служби ЦВК, повноваження Дениса Гаврилова, а також двох інших членів ТВК Ігоря Кучеренка та Єлизавети Іщенко достроково припинили на черговому засіданні Центрвиборчкому, яке провів увечері в суботу Михайло Охендовський.

Замість них у комісію призначили трьох інших осіб.

Нагадаємо, що ЦВК виготовила бюлетені на ДП "Поліграфкомбінат "Україна", після чого під контролем ЦВК їх передали у відповідні районні ТВК Маріуполя, де свій пакет отримала кожна дільнична комісія. Зараз виборчі бюлетені перебувають у приміщеннях дільничних виборчих комісій.

Зроблено це було у зв'язку з тим, що 25 жовтня міська виборча комісія не забезпечили передачу дільничним комісіям виборчих бюлетенів, що призвело до зриву виборів.

Верховна Рада призначила голосування в місті на 29 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram