ГоловнаПолітика

Аваков не збирається звільняти Паскала

Міністр назвав Паскала найчеснішим міліціонером

Аваков не збирається звільняти Паскала
Архив
Фото: 24.ua

Міністерство внутрішніх справ не має наміру звільняти першого заступника керівника Національної поліції Василя Паскала. Про це сказав журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на тренувальній базі батальйону "Азов" у Києві.

"Його не буде звільнено. Я вважаю, що він найчесніший міліціонер", - сказав він.

За його словами, Паскал брав участь у бойових діях у Дебальцевому (Донецька область) і був поранений.

Також Аваков зазначив, що Паскал брав активну участь у затриманні колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у злочинах проти активістів Євромайдану.

"Не треба мені розповідати, хто такий Паскал. Це він розслідував злочини проти активістів Веремія і Жизневського, і під його керівництвом було затримано 18 беркутівців, частину з яких згодом звільнила Генеральна прокуратура", - зазначив Аваков.

Міністр висловив здивування з приводу критики стосовно Паскала, яку, за його словами, останнім часом поширюють "псевдополітики" в суспільстві.

Нагадаємо, МВС призначило колишнього заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала першим заступником керівника Національної поліції.

Паскал з листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Загалом Паскал понад рік у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року обіймав ці посади і мав підпасти під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років. Однак у грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ.

Департамент карного розшуку МВС, яким керував Паскал, звинувачують у переслідуванні євромайданівців, у тому числі Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Самому Паскалу також приписують погрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram