ГоловнаПолітика

Демчишин назвав умовою постачання вугілля ремонт однієї з ЛЕП у Крим

Міністр вважає, що світло півострову потрібно ввімкнути.

Демчишин назвав умовою постачання вугілля ремонт однієї з ЛЕП у Крим
Фото: www.dyvys.in

Розблокування постачання вугілля стане можливим за умови підключення однієї з ліній електропередачі (ЛЕП) у Крим, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"При включенні лінії на "Титан" ми вирішимо питання з вугіллям. Таким чином, ми вирішуємо свої питання, а не їхні", - сказав він журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Демчишина, Кабінет міністрів також підтримує рішення про включення щодо однієї з ЛЕП, якою подається електроенергія на Кримський півострів.

Як повідомив міністр, з проханням про відновлення енергопостачання у Крим до нього зверталося кілька представників посольств іноземних держав.

Нагадаємо, ремонтні бригади НЕК "Укренерго" у вихідні не отримають доступу для продовження ремонту на лінії електропередачі (ЛЕП) 220 кВ "Каховська-Титан". Кримські татари вимагають, щоб окупаційна влада Криму почала відпускати політв'язнів.

Із цього тижня Росія і окуповані бойовиками райони Донбасу припинили відвантаження вугілля в Україну у зв'язку з припиненням постачання електроенергії в анексований Росією Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram