ГоловнаПолітика

Порошенко визнав безсовісною торгівлю з Росією

Україна, втім, від торгівлі з РФ повністю не відмовилася

Порошенко визнав безсовісною торгівлю з Росією
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час виступу перед студентами у Нідерландах заявив, що пом'якшення санкцій ЄС проти Росії заради економічної вигоди було б безсовісним.

"Торгівля з диктаторами часто більш вигідна, ніж підтримка демократій. Але давайте сподіватися, що ЄС не поховає свою совість в Україні", - цитує прес-служба президента слова Порошенка. Президент додав, що світ не повинен забувати про жертви, які загинули від атак Росії, і зробити все можливе для залучення до відповідальності винних, у тому числі у катастрофі літака МH-17.

"Ми вистоїмо лише об'єднаними. Роз'єднаними - ми програємо... Пом'якшення політики ЄС не зупинить Росії. У довгостроковій перспективі Росія шукатиме панування, а не компромісу. Москва вважає, що за нафтодолари можна купити душу Європи", - сказав Порошенко.

Під час виступу президент також заявив, що "Росія спробувала купити Україну", а пізніше - знищити як державу.

"Дехто стверджує, що ця війна - за землю, а не за цінності, і, отже, це не європейська справа. Я не згоден. Окуповані території знаходяться під темною хмарою - це не тільки "бєспрєдєл нових авторитетів", але й нетерпимість, расизм і антисемітизм", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, під час виступу Порошенко також заявив, що противники євроінтеграції України в Європу - не євроскептики, а "євробоягузи".

Варто зазначити, що слова Порошенка про безсовісну торгівлю з Росією виглядають дещо дивними з урахуванням того, що Україна торгово-економічні відносини з РФ підтримує. Так, донедавна Київ купував у Москви газ, вугілля та електроенергію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram