ГоловнаПолітика

Суд Києва зобов'язав Facebook дати доступ до акаунтів підозрюваних у вбивстві Бузини

Суд пригрозив обшуком з правом вилучення документів

Суд Києва зобов'язав Facebook дати доступ до акаунтів підозрюваних у вбивстві Бузини

Печерський суд Києва зобов'язав соціальну мережу Facebook надати прокуратурі тимчасовий доступ до даних акаунтів підозрюваних у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на реєстр судових рішень.

"Печерський райсуд Києва зобов'язав адміністрацію соціальної мережі Facebook надати тимчасовий доступ до своїх штаб-квартир у Менло-Парку (Каліфорнія, США) і Лондоні (Великобританія) для слідчих прокуратури Києва та оперативних працівників органів внутрішніх справ України", - йдеться в постанові суду.

У документі наголошується, що мова йде про доступ до аккаунту Андрія Медведька, підозрюваного у причетності до вбивства Бузини. Згідно з документом, співробітники Facebook повинні надати слідчим дані з аккаунта Медведька у вигляді електронних документів. У разі невиконання цієї вимоги суд має право винести ухвалу про дозвіл на проведення обшуку "для вилучення зазначених документів".

Нагадаємо, Бузину застрелили 16 квітня у Києві. Через два місяці за підозрою у причетності до вбивства затримали двох киян - Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Їх утримують під вартою.

Андрій Медведько - відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", майданівець. Балотувався до Київради з мажоритарного округу від "Свободи". Наприкінці минулого року недовго служив у зоні АТО у складі батальйону МВС "Київ 2".

Денис Поліщук - ще один київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь в АТО, був керівником взводу у 54-й розвідбригаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram