ГоловнаПолітика

Гройсман виступив проти розпуску парламенту

Спікер парламенту закликав нардепів довести реформи до кінця

Гройсман виступив проти розпуску парламенту
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман виступає проти розпуску парламенту.

Про це він заявив на засіданні Ради, виступаючи перед депутатами за підсумками першого року роботи нинішнього складу.

"Незважаючи на всі наші внутрішні складнощі, ми зберегли єдність і здатність приймати рішення. Ми не виправдали очікування тільки тих, хто зацікавлений у дестабілізації ситуації в Україні будь-яким способом, у тому числі через розпуск парламенту. Я думаю, що розпуск парламенту може призвести до величезної кризи в Україні", - сказав він.

При цьому Гройсман визнав, що нинішній склад депутатів недисциплінований, допускає непарламентську поведінку, подає неякісні закони, але, як і раніше, зберігає потенціал для плідної роботи.

"Якщо ми будемо ставити на перше місце інтереси держави і відкладемо вбік - я підкреслюю - наші політичні нікому не потрібні амбіції, саме ми можемо зробити цю країну успішною. Ми з вами можемо зробити український народ самодостатнім", - заявив Гройсман.

Він також зазначив, що в Раді розпочато масштабну реформу, яка повинна перетворити її на парламент європейського зразка.

"Ви знаєте, що є окрема місія, яку очолює наш колега пан Пет Кокс. Разом із нашими колегами - народними депутатами ми працюємо над тим, щоб змінити роботу парламенту зсередини. Дорожня карта реформ повинна бути готова вже в січні. І наші європейські партнери далі допоможуть впровадити її в життя. Але вже сьогодні можна зазначити, що за всі роки незалежності не було такої масштабної спроби реформувати Верховну Раду", - сказав Гройсман.

Спікер також висловив сподівання, що в парламенті вистачить політичної волі, щоб довести цю реформу до кінця.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 2 грудня внесе в Раду проект держбюджету на 2016 рік і проект податкової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram