ГоловнаПолітика

Україна і Нідерланди скоординували дії з розслідування катастрофи МН-17

Порошенко висловив подяку міжнародним слідчим

Україна і Нідерланди скоординували дії з розслідування катастрофи МН-17
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час зустрічі в Амстердамі скоординували спільні дії з розслідування катастрофи літака рейсу МН-17, який збили над Донбасом.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко зазначив, що після цієї трагедії літака відносини між двома країнами вийшли на абсолютно новий рівень.

"Від самого початку Україна ініціювала прозоре незалежне розслідування обставин трагедії та, за моєю пропозицією, Нідерланди очолили це розслідування як країна, яка найбільше постраждала від терористичної атаки на літак", - підкреслив Порошенко.

Він також висловив подяку міжнародній команді слідчих і висловив надію на те, що результати незалежного розслідування "продемонструють усьому світові, хто стоїть за цим злочином". При цьому Порошенко зазначив, що "ми це знаємо й так", але необхідне офіційне підтвердження.

"Ми підтвердили, що стоїмо пліч-о-пліч у нашій боротьбі проти тероризму - проти терористичних атак у Парижі, в інших частинах світу, ми не сприймаємо ніякого шантажу з боку терористів, і головний висновок - ми не боїмося і ми разом", - додав Президент.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак було знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук"). Росія заявила, звіт Радбезу Нідерландів було сфальсифіковано, а елементи ураження типу "метелик" було підкинуто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram