ГоловнаПолітика

Мер Краматорська, кажучи про голодомори, згадав про "виснажену душу українського народу"

Андрій Панков, який є ставлеником "Опоблоку", далі приємно дивує

Мер Краматорська, кажучи про голодомори, згадав про "виснажену душу українського народу"
Фото: Макс Требухов

У суботу 28 листопада Україна згадуватиме жертв голодоморів. Новообраний мер Краматорська Андрій Панков звернувся до жителів міста з цього приводу.

"Мільйони синів і дочок України стали жертвами голоду, що спіткав нашу країну в 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 рр. Наслідки трагедії тих років оцінити і осмислити неможливо. Мільйони ненароджених. Понівечені долі. Виснажена душа українського народу. Жалобні сторінки нашої історії неможливо вирвати або стерти, неможливо відразу забути", - сказав Панков.

Міський голова також закликав керівників усіх релігійних організацій провести у День пам'яті жертв голодоморів поминальні молебні, а також покликав городян на мітинг-реквієм.

Зазначимо, що Андрій Панков є сином першого номера партійного списку "Опоблоку" до міськради Віктора Панкова. Завод "НКМЗ", що є оплотом "старих регіоналів", прямо підтримав Панкова-молодшого на нещодавніх виборах.

Новообраний міський голова раніше відзначився ще однією незвичною для Донбасу заявою, виступивши за широке використання української мови: "Так склалося, що більшість жителів нашого міста спілкуються російською мовою. Але в повсякденному спілкуванні ми будемо впроваджувати і пропагувати державну українську мову. Це красива мова, це наша, рідна українська мова".

Нагадаємо, у другому турі мерських виборів Панков з перевагою у три тисячі голосів переміг нардепа з фракції БПП Максима Єфімова

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram