ГоловнаПолітика

Рада санкціонувала арешт судді-хабарника з Київської області

Павлу Скутельнику інкримінують хабар у 15 тис. доларів

Рада санкціонувала арешт судді-хабарника з Київської області
Павел Скутельник
Фото: http://news.bigmir.net

Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт судді Господарського суду Київської області Павла Скутельника.

Такі рішення підтримали 228 (затримання) і 230 (арешт) депутатів.

Подання на на затримання й арешт Скутельника 23 вересня вніс голова Верховного Суду за клопотанням Генеральної прокуратури.

Скутельник - фігурант кримінального провадження, відкритого за ст. 368 Кримінального кодексу (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

За версією ГПУ, Скутельник за 15 тис. доларів ухвалив рішення про зміну арбітражного керуючого на держпідприємстві Міністерства оборони "Білоцерківській військовий торг". Гроші він узяв із представника Міноборони. Під час обшуку у квартирі судді вилучили мічені купюри.

Сам Скутельник, виступаючи в парламенті, сказав, що прокуратура досі не висунула йому підозру. Він також зазначив, що від виконання процесуальних обов'язків не ухиляється і що його перебування на волі не містить жодних ризиків, оскільки його повноваження судді вже завершилися.

Скутельник заявив, що комітет з питань правової політики і правосуддя, схваливши подання, зазнав тиску Генпрокуратури і не перевіряв обґрунтованість документа.

Нагадаємо, Скутельник став черговим суддею, арешт яких парламент санкціонував. Раніше Верховна Рада дозволила арешт судді Господарського суду Одеської області Павла Меденцева, голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, суддів Печерського районного суду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка, Родіона Кірєєва, судді Малинівського районного суду Одеси Миколи Болотіна, судді Центрального районного суду Миколаєва Андрія Рудяка.

Більшість із цих суддів переховуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram