ГоловнаПолітика

Бурбак обурився критикою Кабміну з боку депутатів БПП

Лідер фракції НФ закликав розпочати переговори про перезавантаження уряду

Бурбак обурився критикою Кабміну з боку депутатів БПП
Фото: nfront.org.ua

Фракції коаліції, які делегували в уряд своїх представників, повинні нести відповідальність за роботу цих міністрів. Про це заявив голова фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Максим Бурбак з парламентської трибуни.

"Дуже легко критикувати діючий уряд, обраний фракціями коаліції, а особливо тими представниками, які дали найбільше міністрів у цей уряд", - підкреслив Бурбак.

Він також назвав цинічними звинувачення уряду в проросійській політиці. "До якого цинізму треба опуститися, щоб робити такі заяви? Це коли ми вперше зіскочили з газової голки Росії, коли в газові сховища закачано 17 млрд кубометрів газу і ми не закуповуємо більше енергоносіїв у країни-агресора. Це така проросійська позиція?" - обурився голова фракції "Народний фронт".

Бурбак нагадав, що в залі парламенту проголосували євроінтеграційний пакет законів, поданий урядом Яценюка, і наступного року Україна може отримати безвізовий режим з Європою. "Однак пропутінські сили намагаються розхитати ситуацію у країні і влаштовують масовані атаки на прем'єр-міністра, президента та їхні команди, використовуючи депутатів парламентської більшості", - наголосив представник "Народного фронту".

Він знову закликав народних депутатів від фракцій коаліції об'єднатися навколо проведення реформ, зібратися разом з президентом, прем'єр-міністром і головою Верховної Ради й обговорити переформатування уряду. "Ми повинні нести спільну відповідальність за реформи, необхідні країні", - резюмував Бурбак.

Заява Бурбака пролунала після того, як депутат від БПП Микола Томенко назвав уряд пропутінським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram