ГоловнаПолітика

Призначено нових послів України в Індії і Таїланді

Двох директорів департаментів МЗС відправили за кордон.

Призначено нових послів України в Індії і Таїланді
Фото: air-tours.ru

Президент Петро Порошенко у вівторок призначив нових послів в Індії і Таїланді.

Замість Олександра Шевченка, який представляв інтереси України в Індії (а також на Шрі-Ланці, Мальдівах, в Непалі і Бангладеш), призначено Ігоря Поліху.

Це кар'єрний дипломат, закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин, у МЗС працює з 1994 року. За кордоном працював у посольствах України в Індії та Туреччині, обіймав посади посла в Пакистані (2004-2007), в Індії (2007-2010). Від самого початку дипломатичної кар'єри спеціалізується на співробітництві з країнами Азіатського-Тихоокеанського регіону і останнім часом очолював відповідний департамент у МЗС. Вільно володіє англійською і мовою хінді.

Послом у Таїланді призначено Андрія Бешту. Він працює в міністерстві з 1998 року. Працював за кордоном у постійному представництві України при ООН, а також посольстві у Таїланді. Є фахівцем з питань діяльності ООН та інших міжнародних організацій. Вільно володіє англійською мовою. Останнім часом був в.о. директора департаменту міжнародних організацій.

Його попередника Маркіяна Чучука звільнили ще на початку 2014 року. Тимчасово повіреним у Таїланді донедавна був Вадим Ковалевський.

Крім того, Порошенко сьогодні звільнив посла в Сингапурі та Брунеї Павла Султанського, який представляв інтереси України в цих країнах з липня 2010 року та лютого 2011 року відповідно.

Нагадаємо, в жовтні Порошенко призначив послів України в Португалії, Омані і на Коморах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram