ГоловнаПолітика

Турчинов поставив Туреччину в приклад українським ВПС

Секретар РНБО назвав дії турецьких військових захистом суверенінету

Турчинов поставив Туреччину в приклад українським ВПС
Фото: Сергей Нужненко

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна так само, як Туреччина, повинна збивати російські літаки у разі порушення ними кордону. Про це він заявив, коментуючи катастрофу російського Су-24 у Туреччині.

За його словами, сили турецьких ВПС і ППО діяли професійно, як повинні діяти підрозділи будь-якої цивілізованої країни, коли її суверенний простір порушують військові літаки іншої держави.

"Перш ніж відкрити вогонь, турецька сторона неодноразово попереджала Росію про неприпустимість порушення її повітряного простору військовими літаками збройних сил РФ. Перед завданням ураження було зроблено ще кілька попереджень, і тільки після того атаковано російський літак", - сказав він, додавши, що турецькі військові виконали свій обов'язок із захисту повітряного простору своєї держави і безпеки своїх громадян.

На думку Турчинова, у разі порушення нашого повітряного простору військовими літаками, "українські військові повинні діяти аналогічно, захищаючи нашу країну від агресії з повітря".

Нагадаємо, що влітку минулого року українські силовики повідомляли про багаторазові порушення кордону російською авіацією, яка залітала на кілька кілометрів углиб України. 4 липня 2014 року МЗС направило російській стороні ноту протесту у зв'язку з порушенням повітряного простору вертольотами МІ-8 і Мі-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram