ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав до перезавантаження Кабміну

Фракція наполягає, що потрібно міняти окремих міністрів, але залишати Яценюка.

"Народний фронт" закликав до перезавантаження Кабміну
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді закликає Раду коаліції зібратися за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, президента Петра Порошенка та спікера Володимира Гройсмана для обговорення перезавантаження уряду і плану дій коаліції на найближчий час.Про це з трибуни парламенту заявив лідер фракції Максим Бурбак.

"Прем'єр-міністр ще два місяці тому звертався до вас із пропозицією запропонувати свої кандидатури від кожної фракції для переформатування і посилення Кабміну. Але ніяких пропозицій не було. Тому "Народний фронт" ще раз пропонує фракціям парламентської коаліції запропонувати свої кандидатури. Ми пропонуємо... відверто обговорити перезавантаження уряду і план дій коаліції на найближчий час. У президента, прем'єра, голови Верховної Ради та коаліції повинно бути спільне бачення актуальних змін - зокрема в галузі освіти, охорони здоров'я, податкової реформи. Також ми маємо узгодити кроки для продовження фінансової допомоги з боку МВФ", - сказав лідер фракції НФ.

При цьому він наголосив, що фракція "Народного фронту" не підтримає жодної іншої кандидатури на посаду прем'єр-міністра, крім Арсенія Яценюка.

"Арсеній Яценюк - єдиний з прем'єрів свідомо пожертвував своїм рейтингом і йшов на непопулярні кроки. Його роботу високо оцінили міжнародні фінансові інститути, наші європейські та американські партнери. Україна змогла уникнути банкрутства і вистояти у вкрай важкій ситуації агресії з боку Росії", - пояснив Бурбак.

"Уряд на чолі з Арсенієм Яценюком працює в найскладніших умовах за всі роки незалежності. Це перший уряд, який здолав монополію Росії на постачання енергоресурсів, приборкав багатомільярдні апетити олігархів, максимально наблизив наших громадян до безвізового режиму з країнами ЄС. При цьому забезпечується армія, виплачуються всі соціальні виплати і знаходяться ресурси для їхнього поступового збільшення", - додав Бурбак.

Він зазначив також, що розмови про відставку уряду, заклики до дострокових парламентських і президентських виборів - це план антиукраїнських сил.

"Вони влаштували масовану інформаційну атаку проти прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, президента Петра Порошенка та їхніх команд. Ці потуги фінансуються олігархами, зокрема російськими. А на підтанцьовках у них, на жаль, деякі депутати з коаліції", - заявив Бурбак.

Нагадаємо, що Яценюк 11 грудня прийде у Верховну Раду зі звітом про роботу уряду за рік, протягом якого він мав імунітет від відставки.

Раніше європейське видання Politico за підсумками спілкування з Яценюком повідомило, що він має намір протягом двох тижнів звільнити міністра енергетики Володимира Демчишина, освіти Сергія Квіта та охорони здоров'я Олександра Квіташвілі. Квіт опісля спростував інформацію про те, що його хочуть зняти з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram