ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Депутати зосередяться на економічних законопроектах.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

У порядку денному зазначено розгляд у першому читанні законопроектів №1123 про  роздержавлення державних і комунальних друкованих ЗМІ та №3224 про ID-картки, що підтверджують громадянство, особу чи спеціальний статус. Останній документ входить у "безвізовий пакет".

Також депутати розглянуть законопроекти №2279 про заборону надання в користування земельних ділянок державної та комунальної власності без проведення конкурсних торгів (аукціонів) і №2449 про надання права Національному банку не вносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних у разі порушення ним різних нормативів, пов'язаних з девальвацією гривні.

У першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроекти №№3073 і 3074 про створення передумов для нової моделі ринку природного газу, №2674 про скасування імпортного збору 5-10% і №№3032 і 3033 про забезпечення створення і функціонування магазинів безмитної торгівлі duty free в зонах прильоту в пунктах пропуску через державний кордон.

У другому читанні заплановано розглянути законопроекти №2757 про зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю з 60% до 50% голосуючих акцій і №1058 про розширення переліку договорів у рамках державно-приватного партнерства та зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram