ГоловнаПолітика

США виключають пом'якшення санкцій проти Росії в обмін на боротьбу з ІДІЛ

Білий дім розцінює дії Росії в Сирії як такі, що заважають домогтися політичного врегулювання конфлікту.

США виключають пом'якшення санкцій проти Росії в обмін на боротьбу з ІДІЛ
Фото: EPA/UPG

Представник Білого дому заявив, що США не будуть пом'якшувати санкції проти Росії в обмін на боротьбу з терористами в Сирії.

Про це під час прес-конференції заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест, пише РБК-Україна.

Як повідомляють, США не вважають можливим пом'якшити введені проти Росії економічні санкції в обмін на боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

"Ми бачимо, що Росія не робить кроків відповідно до взятих на себе зобов'язань, тому залишаються і санкції", - сказав він.

Він уточнив, що, на думку американської сторони, Росія вже має "істотні стимули" для боротьби з ІД, і додав, що зняття санкцій пов'язане з повним виконанням Мінських угод про припинення вогню.

"Я не бачу такого сценарію розвитку подій, за якого Росії могли б запропонувати пом'якшення санкцій в обмін на більше дій у боротьбі з ІД", - сказав Ернест.

Окрім того, Білий дім розцінює дії Росії в Сирії як такі, що заважають спробам США домогтися політичного врегулювання конфлікту.

"Зараз Росія підриває наші зусилля з пошуків політичного рішення", - сказав Ернест.

На думку Вашингтона, Росія в Сирії прагне насамперед надати підтримку президентові Башару Асаду. Нагадаємо, раніше помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Євросоюз і США не повинні забувати про Україну через боротьбу проти "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram