ГоловнаПолітика

Знайти 300 голосів для прийняття поправок до Конституції можливо, - Гройсман

Спікер сподівається на тих, кого можна переконати "абсолютними аргументами".

Знайти 300 голосів для прийняття поправок до Конституції можливо, - Гройсман
Фото: 24tv.ua

Верховна Рада прийме податкову реформу і бюджет на 2016 рік до кінця цього року.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив спікер ВР Володимир Гройсман.

"Час ще є, досить напружений графік, але він є. Насправді податкова система, як і фіскальна, застаріла, залишилася радянською", - зазначив Гройсман.

Разом з тим залишається два пленарні тижні до кінця сесії, а бюджет (умовою прийняття якого є затвердження податкової реформи - ред.) - згідно з Кодексом - має бути прийнятий до 15 грудня. Коментуючи це, спікер зазначив, що пленарні тижні можна продовжити.

"Не в кількості тижнів справа, а в тому, щоб знайти правильне рішення. Очевидно, що податкову систему потрібно міняти, я - прихильник цього. Є раціональні думки і в пропозиціях міністра фінансів, є багато раціонального в пропозиції комітету", - додав він.

Що стосується Конституції, на думку Гройсмана, поспішати з прийняттям остаточних поправок не варто.

"Ми не обмежені в часі, - зазначив спікер. - Хочу ще раз підтвердити, що це - європейська Конституція, яка повністю відповідає Європейській хартії про місцеве самоврядування. Це - справжній ключ для повної масштабної децентралізації України. Разом з тим, цей проект Конституції атакують з усіх боків, абсолютно без будь-яких об'єктивних причин.

Якщо ми хочемо щось врегулювати під час ухвалення Конституції, ми з усіма політичними силами зможемо - до моменту голосування в 300 - розробити потрібні законопроекти і розглянути їх в один день, щоб зняти всі питання і дискусії".

При цьому Гройсман упевнений, що остаточне голосування збере абсолютну більшість.

"Потенційно знайти 300 голосів ось у тій конфігурації, що я сказав, можливо. За рахунок усіх тих, кого можна переконати абсолютними аргументами щодо потреби та доцільності змін, які є ключем до успіху України", - заявив спікер.

При цьому голова ВР додав, що крім вищеназваних законопроектів, до кінця 2015-го Президент також внесе зміни до Конституції в частині судоустрою та судової гілки влади.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Гройсман: "Нам потрібна оновлена коаліційна угода"".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram