ГоловнаПолітика

Рада в середу розгляне законопроекти про роздержавлення друкованих ЗМІ

Також розглянуть законопроект про ID-картки, що підтверджують особу.

Рада в середу розгляне законопроекти про роздержавлення друкованих ЗМІ
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада на пленарному засіданні 24 листопада розгляне в першому читанні законопроекти №1123 про роздержавлення державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та необхідний для виконання плану щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України №3224 про ID-картки, що підтверджують громадянство, особу чи спеціальний статус.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Також депутати розглянуть законопроекти №2279 про заборону надання в користування земельних ділянок державної та комунальної власності без проведення конкурсних торгів (аукціонів) та №2449 про надання права Національному банку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних у разі порушення ним різних нормативів, пов'язаних з девальвацією гривні.

У першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроекти №№3073 і 3074 про створення передумов для нової моделі ринку природного газу, №2674 про скасування імпортного збору 5-10% і №№3032 і 3033 про забезпечення створення і функціонування магазинів безмитної торгівлі duty free в зонах прильоту в пунктах пропуску через державний кордон.

У другому читанні заплановано розглянути законопроекти №2757 про зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю з 60% до 50% голосуючих акцій і №1058 про розширення переліку договорів у рамках державно-приватного партнерства та зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні.

Нагадаємо, ЄС оцінить прогрес України щодо безвізового режиму 24 листопада.

Як відомо, Євросоюз мав оцінити прогрес України щодо безвізового режиму на засіданні 10 листопада. Проте до цього часу Верховна Рада не змогла ухвалити закони з безвізового пакета. 10 і 12 листопада український парламент ухвалив майже всі закони з безвізового пакета, в тому числі скандальну поправку, яка забороняє дискримінацію секс-меншин у трудових відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram