ГоловнаПолітика

Суд посадив на 8 років колишнього голову селищної ради за співпрацю з "ДНР"

Голова селища підробляв "здачею" бойовикам незгідних із терористами.

Суд посадив на 8 років колишнього голову селищної ради за співпрацю з "ДНР"
Фото: obs.in.ua

Краматорський міський суд у понеділок, 23 листопада, засудив до 8 років в'язниці колишнього голову селищної ради Красноторки (передмістя Краматорська) за співпрацю з "ДНР".

Як повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури, суд повністю підтримав позицію звинувачення і визнав його винуватим у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

У період з квітня по червень 2014 року, коли Краматорськ перебував під контролем бойовиків, голова сприяв діяльності терористичної організації "ДНР", передаючи бойовикам відомості про супротивників терористичної організації. Після отримання від посадової особи інформації бойовики викрадали і катували людей.

Як повідомляє місцеве видання "Общежитие", ім'я злочинця - Володимир Азарянц. 2004 року він прославився тим, що закопував ящик апельсинів, на яких були написані перші літери прізвищ тодішніх "помаранчевих" революціонерів: Ю (Ющенко), Т (Тимошенко), П (Порошенко), М (Мороз) і З (Зінченко).

Азарянц керував Красноторкою з 2009-го по 2015 рік. На минулих виборах головою селищної ради обрали Людмилу Панасенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram