ГоловнаПолітика

Кримські татари вимагають перерізати дроти перед допуском ремонтників до ЛЕП

Влада готується задовольнити вимоги кримських татар.

Кримські татари вимагають перерізати дроти перед допуском ремонтників до ЛЕП

Учасники блокади Криму згодні допустити ремонтників до підірваних опор ліній електропередачі лише після того, як дроти на цих лініях буде перерізано.

Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Обов'язковою вимогою для того, щоб допустити нас до відновлення ліній, з боку цих представників є гарантоване непостачання електричної електроенергії до Криму для вирішення низки політичних питань, які вони висувають у рамках своєї акції. Для того, щоб їм забезпечити цю гарантію, ми повинні розрізати дроти на всіх чотирьох лініях на анкернових опорах, найближчих до місця подій. Після цього вони допускають нас до відновлення ліній електропередачі", - заявив Ковальчук.

За його словами, проект такого рішення вже підготовлено.

"Зараз проект цього рішення підготовлено. Я на нього чекаю з хвилини на хвилину. Після того будемо його обговорювати з іншими зацікавленими сторонами, з міністром і, можливо, з представниками правоохоронних органів", - заявив він.

Нагадаємо, опори ЛЕП в Херсонській області, що постачають електроенергією півострів Крим, підірвали ввечері 20 листопада. Дві з чотирьох ліній було знеструмлено. Ще дві вийшли з ладу в ніч проти 22 листопада в результаті нового підриву. У підсумку Крим залишився без української електрики.

Ремонтників до місця падіння опор не допускають учасники акції блокади Криму. Цю акцію організували кримські татари.

За оцінкою міністра енергетики, підірвані лінії електропередачі можна відновити за три доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram