ГоловнаПолітика

СБУ дізналася про підготовку Росією терактів на енергооб'єктах України

Силовики посилили фільтраційні заходи

СБУ дізналася про підготовку Росією терактів на енергооб'єктах України
Фото: job-sbu.org

Служба безпеки України має інформацію, що Росія готує теракти на об'єктах енергетики і транспортних магістралях у Херсонській та Миколаївській областях.

"Ми отримали достовірну оперативну інформацію про те, що в центрах підготовки розвідувально-диверсійних груп, які діють на території окупованої АР Крим, а також у так званих "ДНР", "ЛНР" і в Ростовській області РФ проводиться підготовка спеціальних груп з метою скоєння терактів на об'єктах енергетики та автомобільних і транспортних магістралях Херсонської та Миколаївської областей. Мета відома - це дестабілізація ситуації в Україні, компрометація української влади та завдання економічних збитків нашій державі", - сказав представник СБУ на екстреному засіданні Кабміну, присвяченому ситуації в енергетиці.

СБУ, МВС та Держприкордонслужба посилили заходи фільтраційного режиму, а також оперативно-розшукові заходи, щоб не допустити проникнення в Україну таких ДРГ.

СБУ також збирається перевірити, чи не закладено вибухові пристрої в інші електроопори на адмінмежі з Кримом.

Нагадаємо, 20 листопада унаслідок вибуху було пошкоджено електроопори двох високовольтних ліній, що ведуть до Криму, але енергопоставки на півострів не припинялися.

Вдень 21 листопада поліція спробувала забезпечити прохід ремонтникам для заземлення пошкоджених електроопор. Під час сутичок з учасниками блокади Криму ножове поранення отримав співробітник МВС, також постраждала журналістка телеканалу ATR, яка отримала удар прикладом у живіт.

21 листопада о 23:19 дві лінії електропередачі "Каховська - Островська" і "Каховська - Джанкой" вийшли з ладу. З'явилася інформація, що опори впали через новий підриву. У результаті півострів залишається без української електрики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram