ГоловнаПолітика

Поліція перевірить повідомлення про побиття учасників громадянської блокади Криму

МВС заявило, що знаходиться поза політикою

Поліція перевірить повідомлення про побиття учасників громадянської блокади Криму
Фото: facebook.com/namatullaev

Національна поліція перевірить повідомлення про побиття учасників громадянської блокади Криму співробітниками МВС. Начальник Нацполіції Хатія Деканоїдзе взяла на особистий контроль розслідування. Точно так само будуть перевірені факти нанесення ушкоджень співробітникам поліції.

Про це йдеться у заяві Національної поліції з приводу сьогоднішній подій у Херсонській області.

Поліція відзначає, що через дощ і сильний вітер виникла загроза, що пошкоджені вибухами опори високовольтних магістральних лінії електропередач, які знаходяться під високою напругою, можуть впасти і призвести до жертв. Щоб цього не сталося, підрозділи Нацполіціі провели передбачені законом заходи з охорони небезпечних пошкоджених ділянок високовольтних ліній для проведення термінових робіт працівниками технічних служб ДСНС і Міненерговугілля. Вони повинні були заземлити електричні опори, щоб запобігти ураженню струмом людей, які знаходяться поруч.

"Наголошуємо, що всі питання з енергопостачання окупованого агресором півострова повинні вирішуватися на державному рівні. Нацполіція знаходиться осторонь від політичних акцій і не втручається в їх перебіг", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні вдень учасники блокади Криму повідомили, що поліція штурмом із застосуванням грубої сили почала відтісняти їх від опор. Як заявив пізніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, активісти вирішили, що влада робить це для того, щоб налагодити безперебійну поставку електроенергії окупантам. Насправді, як визнав Джемілєв, йшлося про заземлення опор.

Внаслідок сутичок біля цих опор ножове поранення отримав співробітник МВС. Також постраждала журналістка телеканалу ATR, яка отримала прикладом у живіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram