ГоловнаПолітика

Порошенко незадоволений темпами розслідування злочинів під час Майдану

Разом з тим Президент вважає, що процес притягнення до відповідальності обвинувачуваних у справах Майдану "зрушився з мертвої точки".

Порошенко незадоволений темпами розслідування злочинів під час Майдану
Петр Порошенко (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко незадоволений темпами розслідування Майдану, але пояснив, чому слідству потрібен час. Про це Порошенко сказав у своєму зверненні до громадян на честь Дня гідності та свободи.

"Протягом цього тижня Генпрокуратура, СБУ та МВС звітували суспільству про хід розслідування. Я, звичайно ж, не задоволений темпами. Не хочу бути адвокатом слідства, але розслідування понад 2 тисяч злочинів проти учасників акцій протесту вимагають часу і чималих зусиль. Особливо, якщо врахувати, що значну частину доказової бази було знищено, поки нова влада перебирала контроль над деморалізованими і дискредитованими правоохоронними органами", - сказав Президент.

Оскільки доведено, що замовником злочинів був особисто Віктор Янукович, а виконавцями - тодішнє керівництво МВС, СБУ, РНБО, "процедуру заочного засудження до них буде застосовано тільки тимчасово. Сісти повинні і вони, і всі їхні поплічники", - заявив глава держави.

"Крига скресла, і процес притягнення до відповідальності зрушився з мертвої точки. Група затриманих, в тому числі і "беркутівців", перебуває в СІЗО. 119 справ на сьогоднішній день вже передано до суду. Винесено вже навіть 26 вироків, правда поки що стосовно дрібних виконавців. Всього повідомлено про підозру 270 особам. Серед них: 44 чиновники, 125 міліціонерів, 11 суддів, 9 прокурорів і десятки керівників й організаторів "тітушок". Крім того, низку суддів, які виносили неправосудні рішення проти майданівців, звільнено", - додав він.

Нагадаємо, Порошенко приїхав на годину пізніше від призначеного часу на Майдан для покладання квітів до меморіалу загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram