ГоловнаПолітика

Рада обійшла Кабмін у рейтингу недовіри

Недовіру президентові висловили 69,4% респондентів

Рада обійшла Кабмін у рейтингу недовіри
Фото: volyanarodu.com.ua

Верховна Рада на сьогодні є державним інститутом з найвищим рівнем недовіри. Про це свідчать результати опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка, представлені на прес-конференції в п'ятницю.

81,7% опитаних заявили, що не довіряють парламенту. Другим у цьому сумнівному рейтингу йде Кабінет Міністрів з результатом 81,6%. Недовіру президенту висловили 69,4% респондентів, політичним партіям - 76,6%.

67,9% не довіряють правоохоронним органам в цілому, у нової Національної поліції цей показник набагато нижчий - тільки 38,3%.

49,9% опитаних не довіряють газетам, 48,7% - радіомовленню, 47%, - телебаченню і 37,8% інтернет-виданням.

Опитування проводили з 1 по 14 серпня і з 6 по 12 листопада серед жителів України (за винятком тимчасово анексованого Росією Криму). Було опитано щонайменше 2000 осіб. Теоретична похибка становить не більше ніж 2,18%.

У середині жовтня схоже опитування представила соціологічна група "Рейтинг". Воно показало, що роботу Кабінету Міністрів не підтримували 83% респондентів, Верховної Ради - 81%, а президента - 69%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram