ГоловнаПолітика

Парламент витратить 90 млн гривень на комп'ютерну техніку

Нинішня система wi-fi у сесійній залі не справляється з навантаженням.

Парламент витратить 90 млн гривень на комп'ютерну техніку
Фото: Макс Левин

Верховна Рада в рамках упровадження нової електронної системи витратить 90 млн гривень на комп'ютерну техніку, системи захисту інформації та програмне забезпечення.

Про це повідомляє прес-служба Ради.

"Останні закупівлі серйозного обладнання були 10 років тому. У тому числі й wi-fi у сесійній залі робився тоді. Більше wi-fi ніде в Раді немає. На сьогодні абсолютно нові стандарти, нові підходи. Те обладнання, яке в нас є , не забезпечує вимог, щоб усі люди могли нормально працювати - і депутати, і журналісти. Зараз ми хочемо замінити його на нормальне професійне обладнання. Не побутове, а професійне. Якщо взяти залу засідань, то в мережі мають одночасно працювати приблизно півтори тисячі осіб. Депутати, журналісти, помічники. Тому є підвищені вимоги до обладнання, щоб воно працювало стабільно, без перешкод", - заявив в.о. керівника апарату парламенту Володимир Слишинський.

Новою системою облаштують 15 адміністративних будівель, які належать до парламенту і розташовані в Києві.

Як зазначає видання "Наші гроші", тендери парламенту передбачають, зокрема, облаштування цілісної системи wi-fi на базі обладнання Cisco, закупівлю тисячі нових комп'ютерів з процесором i5-4670 і 8 ГБ оперативної пам'яті, 47 планшетів для обладнання робочих місць у залі засідань погоджувальної ради і придбання іншої техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram