ГоловнаПолітика

Львівську облраду очолив Олександр Ганущин з БПП

Ганущин - блогер і автор статей на LB.ua

Львівську облраду очолив Олександр Ганущин з БПП
Фото: oblrada.lviv.ua

Львівська обласна рада в четвер обрала своїм головою Олександра Ганущина з "Блоку Петра Порошенка - Солідарність". За його кандидатуру проголосували 60 депутатів (загалом у раді 84 депутати), повідомляє Zaxid.net.

Ганущин був єдиним кандидатом на цю посаду.

На першому засіданні обласної ради було створено сім фракцій: "УКРОП" (голова Юрій Сидорович), "Свобода" (голова Руслан Кошулинський), "Батьківщина" (голова Юрій Гудима), "Народний контроль" (голова Андрій Білоус), "Народний рух Україна" (голова Богдан Гагалюк), Радикальної партії (голова Юрій Візняк), "Блоку Петра Порошенка - Солідарність" (голова - Катерина Кеньо). Депутати від "Самопомочі" і "Громадянської позиції" створять свої фракції пізніше.

Загалом на перше засідання з'явилися 83 депутати з 84. Згідно з офіційними результатами виборів, до облради нового скликання увійшло дев'ятеро політичних партій: БПП (отримав 20 мандатів), "Самопоміч" (14), "Свобода" (12), "Батьківщина" (9); "Громадянська позиція" (8), "УКРОП" (6), Радикальна партія (5), "Народний контроль" (5) і Народний рух України (5).

Олександр Ганущин народився 16 червня 1978 року у Рахові Закарпатської області. Його вже обирали депутатом Львівської облради у 2006 році від партії "Наша Україна". Згодом з розвалом партії Ющенка він перейшов у "Народний рух України" і у 2010 році знову був обраний депутатом облради. До обрання головою облради працював головним консультантом зі зв'язків з органами місцевого самоврядування та державної влади в адвокатському об'єднанні "Матвіїв і партнери".

Ганущин - веде блог і пише статті на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram