ГоловнаПолітика

Сєвєродонецький виборчком позбавив Шахова депутатського мандата

Шахов називає ситуацію абсурдною.

Сєвєродонецький виборчком позбавив Шахова депутатського мандата
Фото: rbc.ua

Сєвєродонецька міська виборча комісія на засіданні 18 листопада 2015 року прийняла рішення про позбавлення депутатського мандата Сергія Шахова, який пройшов у Сєвєродонецьку міську раду від партії "Наш край" на місцевих виборах 25 жовтня. За таке рішення проголосували 9 із 17 членів міської виборчої комісії, повідомляє РБК-Україна.

Сєвєродонецька МВК уже оприлюднила постанову №120 "Про визнання Шахова Сергія Володимировича таким, що відмовився від депутатського мандата Сєвєродонецької міської ради Луганської області, та визнання обраним наступного за черговістю кандидата від місцевої організації політичної партії "Наш край".

Варто зауважити, що члени виборчої комісії від ВО "Батьківщина" голосували спільно з представниками Опозиційного блоку за позбавлення Сергія Шахова депутатських повноважень, хоча напередодні підписали Меморандум про об'єднання демократичних сил у Сєвєродонецьку.

Рішення щодо Шахова представники МВК пояснюють тим, що новообраний депутат не подав відповідної заяви - відмови від представницького мандата в Стахановській міській раді Луганської області до міської ради Стаханова, який визнано окупованою територією і де не функціонують українські місцеві органи самоврядування.

Сам Шахов каже, що, згідно з 20-денним терміном, визначеним чинним законодавством України, 14 листопада особисто подав заяву в Сєвєродонецьку міську виборчу комісію про надання документів для реєстрації обраним депутатом міської ради. До цієї заяви, за його словами, додав копію заяви про те, що він відмовляється від іншого представницького мандата, а саме від мандата депутата Стахановської міської ради Луганської області. Заяву-відмову від мандата депутата Стахановської міської ради Луганської області 11 листопада 2015 року Шахов відправив у Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію.

"Я формально залишався депутатом Стахановської міської ради і дійсно не подав до Стахановської міськради заяву про складання повноважень. Адже в Стаханові не працює жоден орган державної влади або місцевого самоврядування - ця територія перебуває під контролем терористів, а Україною вона визнана як зона проведення АТО. Міська рада самоусунулася від виконання своїх функцій. До того ж я є одним з найбільш розшукуваних бойовиками, за чию голову призначено шестизначну нагороду. Дивно, чому це я не поїхав до козаків і не запитав у них дозволу перестати бути депутатом? Абсурдність просто на межі маразму", - відреагував на ситуацію Сергій Шахов на своїй сторінці у Facebook.

Політик переконаний, що Сєвєродонецька міська виборча комісія навмисно з політичних мотивів перекрутила норму закону в зручному для Опозиційного блоку ключі, не маючи на те жодних повноважень.

"Я розумію, що причина лише одна - Шахова почали боятися. Набрати 20% у місті - не жарти, як і загалом по Україні третє місце партії "Наш Край". Позов до суду вже готовий! На нас чекає боротьба. І перемога. А нахабних порушників закону - в'язниця. Правда за нами!" - говорить Шахов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram