ГоловнаПолітика

В Україну не пустили небезпечне для здоров'я дітей дієтичне харчування з Росії

У препаратах виявили більш ніж у 10 разів завищений рівень свинцю і кадмію.

В Україну не пустили небезпечне для здоров'я дітей дієтичне харчування з Росії
Фото: Сергей Нужненко

За поданням Служби безпеки України Міністерство охорони здоров'я України відмовилося від придбання продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної професійною установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію, "Тетрафен"/"Нутріген" і "Афенілак" російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки", - йдеться в повідомленні .

Як наголошується, в них встановлено завищений рівень свинцю і кадмію більш ніж у 10 разів від граничного. Це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я хворих дітей.

"Міністерством економічного розвитку і торгівлі України проти російського постачальника та українського імпортера небезпечних препаратів застосовано спеціальні санкції у вигляді тимчасового призупинення зовнішньоекономічної діяльності", - повідомляють у прес-службі СБУ.

Як наголошується, нині органи Державної санітарно-епідеміологічної служби України вирішують питання про заборону обігу в Україні небезпечних для здоров'я дітей, хворих на ,препаратів дієтичного (лікувального) харчування російського виробництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Дружківці Донецької області затримали жителя Краматорська, який фотографував стратегічні об'єкти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram