ГоловнаПолітика

Єврокомісія подасть доповідь про готовність Києва до безвізового режиму з ЄС до 15 грудня

Україні залишилося ухвалити декотрі документи відомчого характеру, зазначають в АП

Єврокомісія подасть доповідь про готовність Києва до безвізового режиму з ЄС до 15 грудня
Фото: zn.ua

Європейська комісія до 15 грудня поточного року подасть доповідь про виконання українською стороною Плану дій про лібералізацію візового режиму з Євросоюзом.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Будемо активно взаємодіяти з ЄК для сприяння підготовці позитивних висновків у відповідній доповіді, яку подадуть країнам-членам ЄС і Європарламенту до 15 грудня", - повідомив Єлісєєв.

Він також зазначив, що надія на позитивне рішення ЄС про візову лібералізацію істотно зміцніла після того, як Верховна Рада успішно проголосувала за так званий "безвізовий пакет" законопроектів.

"Тепер ми повинні за той час, що залишився, прийняти деякі документи відомчого характеру і спробувати запустити механізм імплементації прийнятих рішень. Зокрема було б добре в проекті держбюджету на 2016 рік передбачити видатки на функціонування створених структур і агентств", - сказав заступник голови АП.

Нагадаємо, 24 листопада ЄС оцінить поступ України у справі безвізового режиму. Євросоюз мав зробити це 10 листопада, але на той момент Верховна Рада ще не ухвалила законів із безвізового пакету, і ЄС вирішив затвердити оцінку виконання Україною плану дій пізніше.

10 і 12 листопада український парламент ухвалив майже всі закони з безвізового пакету, в тому числі скандальну поправку, яка забороняє дискримінацію секс-меншин у трудових відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram