ГоловнаПолітика

Допит Плотницького у справі Савченко відбудеться в закритому режимі

Ватажок ЛНР заявив, що побоюється за своє життя

Допит Плотницького у справі Савченко відбудеться в закритому режимі
Фото: EPA/UPG

Захист Надії Савченко заявив відвід суду у зв'язку з рішенням допитати ватажка ЛНР Ігоря Плотницького у закритому для ЗМІ режимі. Про це повідомив у твіттері адвокат українки Марк Фейгін.

"Плотницкий хоче виступати на закритому засіданні. Вимагає видалити публіку і пресу. Все складається, як і прогнозувалося. Боїться ЗМІ", - написав він.

Як нагадує "Новая газета", Плотницький давав свідчення слідству, тому має виступити у суді у російському Донецьку. Але глава ЛНР раптом заявив, що "побоюється за свою безпеку", тому просить допитати його за зачиненими від публіки та ЗМІ дверима. Що конкретно йому загрожує, Плотницький не конкретизував.

Прокурори клопотання Плотницького підтримали, серед іншого обґрунтувавши це тим, що главі ЛНР вже "погрожує" в залі суду інший адвокат українки Ілля Новиков.

Нагадаємо, ще у жовтні минулого року Савченко заявила, що її викрадачем є Плотницький, колишній командир загону бойовиків "Зоря". Плотницький керував групою осіб, які вивозили Савченко з Луганська для передачі її співробітникам ФСБ РФ на кордоні України та Росії. Російські слідчі тим часом стверджують, що Савченко сама незаконно перетнула кордон. Її також звинувачують у вбивстві двох російських журналістів у Луганській області.

Як заявляється у справі, Савченко після початку російської агресії в Україні служила у добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, унаслідок якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де й була затримана.

У реальності Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram