ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила екс-міністра Захарченка "головним по тітушках"

Увечері 20 лютого їм видали понад 400 автоматів і 90 тисяч патронів

ГПУ оголосила екс-міністра Захарченка "головним по тітушках"
Фото: Макс Левин

"Тітушок" підбирав, фінансував і координував екс-голова МВС Віталій Захарченко, повідомив на брифінгу в середу начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Зводилася координація цієї діяльності на колишньому міністрі внутрішніх справ Захарченку та людях з його оточення, які займалися координацією, підбором і фінансуванням цих "тітушок" та їхніх організаторів. Це все робилося з відома і за вказівкою колишнього президента, як це встановлено в повідомленні про підозру", - розповів він.

"Наприкінці влада перейшла всі межі і вирішила озброїти "тітушок". Це сталося 20 лютого. Зі складів Міністерства внутрішніх справ, мобілізаційних складів, де зберігалася зброя, було видано представникам цих "тітушок" 408 одиниць вогнепальної автоматичної зброї і - вдумайтеся - 90 тисяч патронів. Що взагалі було в головах у тих, хто додумався видавати таку кількість зброї, таку кількість патронів для цих "тітушок"?" - заявив він.

Автоматів так і не повернули.

За видачу зброї повідомлення про підозру оголошено колишньому міністру внутрішніх справ Віталієві Захарченку, його заступнику Вікторові Ратушняку, начальнику департаменту забезпечення Павлові Зінову, трьом співробітникам мобілізаційних складів, п'ятьом "тітушкам".

Загалом у справі про "тітушок" оголошено підозри 26 особам, до суду направлено шість обвинувальних актів стосовно 12 осіб, чотирьох із яких уже засуджено.

Нагадаємо, на початку жовтня Генеральна прокуратура повідомила 12 громадян про підозру у причетності до діяльності "тітушок" під час протистоянь з активістами Євромайдану 18-19 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram