ГоловнаПолітика

Кернес склав присягу мера Харкова

Відбулося перше засідання нового складу Харківської міськради

Кернес склав присягу мера Харкова
Фото: 24tv.ua

Геннадій Кернес в середу склав присягу мера Харкова. Як повідомляє "Сайт города Харькова", присутні депутати оплесками зустріли переобрання Кернеса, за що той подякував їм і сказав: "Давайте працювати".

У новій міськраді більшість депутатів представляють ту саму партію, від якої обирався Кернес, - "Відродження". У неї 57 мандатів з 84-х.

"Я не допущу в цьому залі жодної політики, а лише виконання завдань, які поставили нам жителі міста", - заявив Кернес під час першої сесії.

Нагадаємо, що Кернес переміг на виборах мера з результатом 65,80% голосів. Друге місце посів представник "Самопомочі" Тарас Ситенко - 12,32%. На третьому - самовисуванець Юрій Сапронов з 5,08%.

Нагадаємо, що Кернес очолює Харків вже понад п'ять років. Його обрали в листопаді 2010 року, до цього він був в.о. мера - після призначення Михайла Добкіна головою Харківської ОДА.

Стосовно мера Харкова порушено кримінальну справу. Кернес і два його охоронці, за версією слідства, викрали та побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів. Справа перебуває на розгляді в суді. Наступне засідання відбудеться 2 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram