ГоловнаПолітика

У Хмельницькому мером став "свободівець", у Чернігові - кандидат від БПП

"Свобода" взяла мерство у трьох обласних центрах.

У Хмельницькому мером став "свободівець", у Чернігові - кандидат від БПП
Фото: svoboda.org.ua

Виборча комісія Хмельницького ввечері у вівторок оголосила офіційні результати другого туру виборів мера міста. Новим міським головою став Олександр Симчишин із ВО "Свобода".

Згідно з протоколом комісії, який зачитав голова Віктор Квасницький, за Олександра Симчишина проголосували 41 943 виборці, за його суперника - самовисуванця та в.о. мера Костянтина Чернілевського - 27 008 виборців, пише видання "Є".

Загальна кількість тих, що проголосували, - 69 911 осіб. Недійсними було визнано 960 бюлетенів. Оголошення результатів затяглося у зв'язку з перерахунком трьох протоколів.

Тим часом у Чернігові переміг нардеп Владислав Атрошенко. Згідно з результатами виборів, які з'явилися на сайті Центральної виборчої комісії, за Атрошенка віддав свої голоси 53 201 виборець (51,5%). За кандидата від партії "Наш край", чинного мера Чернігова Олександра Соколова проголосували 44 560 виборців (43,2%).

Нагадаємо, що представники "Свободи" перемогли у трьох обласних центрах: крім Симчишина, це Руслан Марцінків в Івано-Франківську та Сергій Надал у Тернополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram