ГоловнаПолітика

Усі зацікавлені в рішенні суду в кримінальних справах проти Мартиненка, - Іванчук

Нардеп пропонує не поспішати з висновками.

Усі зацікавлені в рішенні суду в кримінальних справах проти Мартиненка, - Іванчук
Фото: 24tv.ua

Висновки про кримінальні справи, порушені швейцарською та чеською прокуратурами проти народного депутата від БПП Миколи Мартиненка, необхідно робити після оголошення рішення суду.

Про це заявив колега Мартиненка, нардеп від БПП, голова комітету з економічних питань Андрій Іванчук в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною", відповідаючи на запитання.

"- Я от сиджу і думаю: хто своїм неоднозначним реноме шкодить Арсенієві Петровичу більше - ви чи Мартиненко з двома його кримінальними справами - у Швейцарії і в Чехії?

- Ні один, ні другий. До Мартиненка ви самі можете звернутися по коментарі, я ж вам скажу одне: слава Богу, що розслідування і суд (щодо Мартиненка, - ред.) не в Росії, інакше ми наперед знали б результат. Тоді як європейському правосуддю ми довіряємо, безумовно. Усі зацікавлені в тому, щоб дочекатися рішення суду і вже тоді робити якісь висновки".

При цьому Іванчук уникнув відповіді на питання, чи згоден він із тим, що створення негативного інформаційного фону навколо людей Арсенія Яценюка вигідне Банковій, особливо напередодні 12 грудня, коли спливає імунітет уряду, виданий Верховною Радою на рік, і можна ставити питання про відставку Кабміну.

"Ви так демонізуєте Банкову... Це наші партнери по коаліції, а не якісь вороги. Іншої конструкції в парламенті, ніж та, яка є на сьогодні, я не бачу. Тому що нізвідки їй узятися. Дійсно, після 12 грудня в суб'єктів законодавчої ініціативи з'являється право порушити питання недовіри урядові. Хто буде це питання порушувати", - заявив Іванчук у відповідь.

При цьому він висловив думку, що коаліція не поставить на голосування питання про відставку Яценюка, оскільки це спричинить її розвал.

"Це ж уряд не Яценюка, але коаліції - вона його формувала. Отже, в такому разі, коаліція повинна підвестися і сказати про те, що перестала існувати", - резюмував нардеп.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Андрій Іванчук: «Порошенко не має претензій до роботи Яценюка. Не мав, не має і, думаю, не матиме»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram