ГоловнаПолітика

Гройсман придумав, як підвищити ефективність ВР

У січні презентуватимуть «внутрішню реформу» українського парламенту

Гройсман придумав, як підвищити ефективність ВР
Фото: 24tv.ua

«Моє завдання - зробити внутрішню реформу українського парламенту. Перші зміни ми будемо презентувати в січні. Вони покликані зробити більш досконалими і процедури, і прозорість роботи Ради. Апарат ВР перетвориться на якісну сервісну службу, яка зможе надавати професійні експертні оцінки, згідно з законодавством та європейськими стандартами», - таку заяву голова ВР Володимир Гройсман зробив в ефірі програми «Лівий берег із Сонею Кошкіною».

«Сьогодні в парламенті зареєстровано дві тисячі законів. За тиждень Верховна Рада - це статистика - ухвалює близько 40-45... Законопроекти вносяться до порядку денного за пропозицією комітетів. За одну погоджувальну раду можуть внести додатково 100-120-150 законів, і, відповідно, якісь із них будуть проголосовані в першу чергу, якісь - у другу, якісь - взагалі не будуть. І це проблема українського парламенту. Ми проаналізували - з нашими європейськими колегами, що забезпечуємо розгляд і голосування тільки 7% законів, 93% обробляються в комітетах і управліннях», - зазначив Гройсман, підкреслюючи потребу підвищувати ефективність роботи депутатів. Ще один крок до оптимізації – ухвалення нового регламенту. 

«Для того, щоб система працювала, потрібен новий регламент, який буде достатньо досконалим. Навіть наші європейські партнери, з якими ми сьогодні працюємо, говорять таке: нинішній регламент не регулює багато важливих моментів, позаяк, у чомусь він надто зарегульований. У ньому вказані, наприклад, фракції і групи парламенту, але жодного слова про позафракційних депутатів, які, як ми знаємо, присутні у залі», - наголосив спікер.

Повну версію інтерв'ю глави ВР Володимира Гройсмана шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній дивіться сьогодні о 23:00 на 24-му телеканалі. Текстову версію очікуйте на LB.ua найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram