ГоловнаПолітика

Телебачення залишається основним джерелом новин для українців

Газети і журнали серед онлайн-користувачів не популярні

Телебачення залишається основним джерелом новин для українців
Фото: Макс Левин

Телебачення залишається основним джерелом новин для українців, свідчить дослідження компанії Nielsen. На питання "Яке джерело актуальних новин ви віддаєте перевагу?" 51% українських респондентів відповіли "телебачення".

На новинних сайтах інформацію дізнаються 48% опитаних українців, у соціальних мережах - 47%. Значна роль у донесенні актуальних новин родичів і друзів - для 41% українців це джерело інформації є досить важливим.

Друковані газети і журнали залишаються джерелом новин тільки для 9% і 5% відповідно.

У Європі телебаченню як джерелу свіжих новин віддають перевагу 55% респондентів, пошуковим системам і новинним сайтам - 30%, соціальним медіа - 27%. Газети обирають 20% опитаних європейців, а радіо - 19%.

Дослідження способу життя поколінь компанії Nielsen (Nielsen Global Survey Generational Lifestyles) проводилося в рамках Дослідження споживчої довіри (The Nielsen Global Consumer Confidence Survey) серед 30000 онлайн-респондентів у 60 країнах світу, в тому числі України, в період з 23 лютого по 13 березня 2015 року. В Україні було опитано 528 онлайн-респондентів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року схоже дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології. Під час опитування соціологи попросили вказати три основні джерела новин. 83,5% респондентів вказали, що головним джерелом новин для них виступає українське телебачення, 31% - веб-сайти, по 29% - друзі/родичі і українська преса.

Те саме опитування показало, що тільки 22% повністю довіряють українському телебаченню, а 59,5% - лише частково довіряють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram