ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив 2016-й Роком англійської мови

Кабміну доручено розробити комплекс заходів для вивчення і розвитку англійської мови

Порошенко оголосив 2016-й Роком англійської мови
Фото: assistaugusta.wordpress.com

Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про оголошення 2016-го Роком англійської мови в Україні".

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Уряду доручено розробити комплекс заходів, спрямованих на активізацію вивчення англійської мови.

"Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити комплекс заходів на 2016-й і наступні роки, спрямований на активізацію вивчення громадянами англійської мови, зокрема передбачивши організацію на базі вищих навчальних закладів курсів для вивчення англійської мови, сприяння розширенню викладання у вузах дисциплін англійською мовою, збільшення мережі гуртків у позашкільних навчальних закладах", - наголошено в документі.

Також має бути забезпечено проведення професійних конкурсів, олімпіад та інших змагань з англійської мови, розвиток взаємного обміну учнями та студентами між навчальними закладами України та держав, у яких англійська мова є основною мовою спілкування. Президент також доручив розширити мережу літніх мовних таборів і активізувати участь загальноосвітніх навчальних закладів у програмі Європейського Союзу Е-Twinning Plus.

Також заплановано введення освітніх теле- і радіопрограм з вивчення англійської мови для різних категорій населення, поширення практики демонстрації фільмів англійською мовою з українськими субтитрами.

Також, згідно з Указом, має відбутися оцінювання рівня володіння англійською мовою в державних службовців.

"Вивчення англійської мови має бути включене в програми підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування", - наголошено в документі.

Нагадаємо, раніше Порошенко обіцяв, що вивчення англійської мови стане одним із пріоритетів державної політики. Він також висловився за те, щоб

англійська стала другою робочою мовою в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram