ГоловнаПолітика

У Кривому Розі мером оголошено Вілкула-старшого з перевагою в 752 голоси

Партія "Самопоміч" не визнає результатів виборів.

У Кривому Розі мером оголошено Вілкула-старшого з перевагою в 752 голоси
Юрий Вилкул
Фото: kryvyirih.dp.ua

Криворізька міська виборча комісія встановила результати виборів. З перевагою в 752 голоси переможцем другого туру оголошеного діючого міського голову Юрія Вілкула.

За Юрія Вілкула проголосували 89 209 учасників виборів. Представникові "Самопомочі" Юрію Милобогу віддали свої голоси 88 457 виборців, пише видання "Сайт города Кривого Рога".

Результати голосування, що дають перевагу Юрієві Вілкулу, затвердили 12 членів комісії. Водночас 6 членів комісії проголосували проти затвердження результатів виборів, оскільки вважають можливою їхню фальсифікацію. Зокрема увагу спостерігачів привернула різниця між тим, як голосували в Інгулецькому районі міста, і тим, як голосували в інших районах Кривого Рогу.

Нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко у своєму фейсбуці повідомив, що партія не визнає результатів підрахунку голосів. "Для захисту результатів голосування і протидії фальсифікаціям створено оперативний штаб, до якого увійшли представники політичних партій і громадських активістів, які підтримали Юрія Милобога на виборах міського голови. Враховуючи рівень корупції та контролю "регіоналів" над місцевими судами, органами влади та виборчкомом, жителям Кривого Рогу потрібно бути готовими захистити результати свого волевиявлення", - написав він у фейсбуці.

Напередодні "Самопоміч" за результатами підрахунків 80% бюлетенів повідомила, що Милобог набирає 49,9%, а Вілкул - 48,0%.

Нагадаємо, що в першому турі Юрій Вілкул набрав 45,13% голосів, Юрій Милобог - 10,70%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram