ГоловнаПолітика

В Україні настав "день тиші" перед другим туром виборів мера

Другий тур виборів мерів пройде у 29 містах

В Україні настав "день тиші" перед другим туром виборів мера
Избирательный участок в Краматорске 25.10.29015
Фото: informator.lg.ua

Від суботи, 14 листопада, заборонена передвиборна агітація у другому турі виборів міських голів.

Така норма передбачена законом "Про місцеві вибори".

Згідно з ч. 4 ст. 87 цього закону в разі проведення другого туру передвиборна агітація поновлюється з наступного дня після офіційного опублікування рішення територіальної виборчої комісії про призначення повторного голосування, і припиняється о 24:00 останньої п'ятниці перед днем виборів.

Під час "дня тиші" і в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, а також проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрація фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку кандидатів або оголошення ними про підтримку проведення таких заходів.

Другий тур виборів мерів пройде у 29 містах: Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді (останні п'ять - Дніпропетровська область), Краматорську (Донецька область), Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі (останні три - Запорізька область), Івано-Франківську, Білій Церкві (Київська область), Кіровограді, Севєродонецьку (Луганська область), Львові, Миколаєві, Полтаві, Кременчуці (Полтавська область), Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

Нагадаємо, місцеві вибори пройшли 25 жовтня. Серед 35 міст (з кількістю виборців понад 90 тис.), в яких кандидатам у мери необхідно було отримати понад 50% голосів для перемоги в першому турі, за підсумками 25 жовтня вже обрані мери Одеси (Геннадій Труханов), Тернополя (Сергій Надал), Харкова (Геннадій Кернес), Слов'янська Донецької області (Вадим Лях) і Лисичанська Луганської області (Сергій Шилін).

У Маріуполі (Донецька область), де голосування 25 жовтня не було проведено, вибори призначені парламентом на 29 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram