ГоловнаПолітика

Кличко став рекордсменом за кількістю витрачених на вибори грошей, - КВУ

Чинний міський голова столиці витратив 26,8 млн грн.

Кличко став рекордсменом за кількістю витрачених на вибори грошей, - КВУ
Фото: Сергей Нужненко

Більшість кандидатів на посади міських голів, які вийшли у другий тур виборів, потратили на передвиборну роботу від 100 тисяч до мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Комітету виборців України.

Згідно з інформацією, рекордсменом за кількістю витрачених коштів став кандидат на посаду Київського міського голови Віталій Кличко із сумою 26,8 млн грн.

Стільки ж витратила політична партія "Самопоміч" на парламентських виборах 2014 року.

"В окремих містах витрати кандидатів суттєво відрізняються. У Запоріжжі різниця між сумами витрачених коштів у кандидатів становить 16 разів", - зазначили в КВУ.

Так, кандидат-самовисуванець Володимир Буряк витратив 7 724 000 грн, тоді як його опонент Микола Фролов від "БПП "Солідарність" - 488 200 грн.

У Вінниці Сергій Моргунов, кандидат від "Вінницької європейської стратегії", витратив 596 000 грн, що в 12 разів більше від витрат Людмили Щербаківської, кандидата від ВО "Батьківщина" (49 475 грн.)

У Рівному витрати кандидата-самовисуванця Володимира Хомка в 6 разів перевищили витрати кандидата від "Громадського контролю" Дмитра Якимця: 335 000 і 41 000 грн.

Нагадаємо, другий тур виборів мерів пройде 15 листопада. У Києві за підсумками першого туру виборів найбільшу кількість голосів отримали чинний мер Кличко і депутат Ради, лідер "Партії рішучих громадян" Борислав Береза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram