ГоловнаПолітика

Ярош очолив штаб ДУК

Нардеп висловив незгоду з путчистами "Правого сектору".

Ярош очолив штаб ДУК
Фото: Макс Требухов

Нардеп Дмитро Ярош, який пішов з поста провідника національного визвольного руху "Правий сектор", прийняв пропозицію очолити штаб Добровольчого українського корпусу.

"Я з вдячністю приймаю цю пропозицію і заявляю про те, що беру на себе командування штабом корпусу, п'ятим, восьмим батальйонами і батальйоном "Госпітальєри"", - написав він у п'ятницю у своєму фейсбуку.

При цьому він підтвердив, що в "Правому секторі" до влади прийшли радикали, с которыми он не согласен. "Насильство – це крайня форма спротиву; поки не використані всі політичні мирні методи впливу на існуючу владу, йти шляхом державного перевороту і ліквідації існуючого владного режиму не можна, тим більше в умовах зовнішньої агресії сатанинської московської імперії та неготовності українських націоналістів до взяття максимальної повноти влади в державі", - зазначив Ярош.

Він порадив руху організувати всеукраїнський з'їзд, який би визначив стратегію і тактику "Правого сектору". У робочу групу з підготовки з'їзду він пропонує Андрія Тарасенка (Пилипась), Андрія Шараскіна (Богема) і Валерія Чеботаря (Гатило). "Пропоную провести Всеукраїнський з'їзд НВР ПС наприкінці січня 2016", - зазначив Ярош.

Нагадаємо, в середу Дмитро Ярош заявив, що частина проводу на конференції, яка пройшла 8 листопада, без його дозволу оновила керівництво "Правого сектору". Ярош заявив, що путчисти мають інший погляд на розгортання націоналістичного руху. Ярош відмовився затверджувати ці рішення, пояснивши, що не буде "весільним генералом", і пішов з поста голови "Правого сектору".

На сайті ПС зазначено, що в оновлений провід руху увійшли Андрій Стемпіцький, Андрій Тарасенко, Юрій Палій, Арсеній Білодуб і Василь Лабайчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram