ГоловнаПолітика

Прокуратура подала запит на заочне переслідування "президента південного сходу України"

Колишній глава Апеляційного суду Луганської області проходить за чотирма статтями

Прокуратура подала запит на заочне переслідування "президента південного сходу України"
Фото: видео YouTube

Прокуратура Харківської області подала запит на дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього голови Апеляційного суду Луганської області Анатолія Візира, який минулого року оголосив себе "президентом Південно-Східної України".

Як повідомляється на сайті Генпрокуратури, Візир підозрюється у скоєнні низки злочинів, передбачених ч.3 ст.109, ч.3 ст.110, ч.1 ст.353, ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу - заклики до захоплення влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи.

Візир у своєму зверненні закликав до захоплення адмінбудівель на території Луганської, Донецької, Харківської, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, а також до створення в межах цих територій самостійного державного утворення.

Візир переховується на територіях, які контролюються "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаємо, кілька днів тому в Україні ухвалили перший заочний вирок: колишній міліціонер отримав 9 років в'язниці за перехід на бік бойовиків.

На початку 2015 року Кримінальний процесуальний кодекс України було доповнено главою 24-1, яка передбачає процедуру спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливість заочного засудження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram