ГоловнаПолітика

Клімкін визначив можливі терміни скасування віз до ЄС

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС до осені 2016 року

Клімкін визначив можливі терміни скасування віз до ЄС
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін упевнений, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом наприкінці літа - початку осені 2016 року.

Про це він повідомив журналістів у кулуарах Верховної Ради, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я абсолютно впевнений, що реально отримати його влітку - на початку осені, але для цього ми реально мусимо виконати те, що мусимо виконати: ухвалення законів і виконання цих законів", - сказав Клімкін.

Глава МЗС також висловив сподівання, що остаточний шостий звіт моніторингової місії з виконання Україною плану дій щодо лібералізації безвізового режиму з ЄС 15 грудня буде позитивним.

"Ми всі сподіваємося, що він буде позитивним. Після цього звіту Європейська комісія почне процес: спочатку ухвалять рішення в рамках Європейської комісії, потім у рамках інших європейських інституцій. І, звичайно, ми повинні продемонструвати, що всі ці закони не просто ухвалені - вони працюють", - зазначив Клімкін.

Він нагадав, що наразі триває експертиза ухвалених Верховною Радою законів у Європейському Союзі, а також у FATF.

Нагадаємо, 24 листопада ЄС оцінить прогрес України щодо безвізового режиму. Євросоюз мав зробити це 10 листопада, але до цього часу Верховна Рада не змогла ухвалити закони з безвізового пакету, і ЄС вирішив затвердити оцінку виконання Україною плану дій пізніше.

10 і 12 листопада український парламент ухвалив майже всі закони з безвізового пакету, в тому числі скандальну поправку, яка забороняє дискримінацію секс-меншин у трудових відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram