ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна впевнено рухається до безвізового режиму з ЄС

Президент привітав ухвалення Радою законопроектів "безвізового пакета"

Порошенко: Україна впевнено рухається до безвізового режиму з ЄС
Петр Порошенко

Ухвалення Верховною Радою законопроектів безвізового пакета наближає Україну до повного виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з боку Європейського Союзу для українських громадян.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з американським фінансистом, меценатом Джорджем Соросом.

"Цей тиждень, я впевнений, стане історичним, тому що Україна ухвалила надзвичайно важливі рішення і зробила надзвичайно важливий крок, який її впритул наблизив до виконання умов Плану дій щодо безвізового режиму", - сказав Порошенко.

Президент також привітав позитивне голосування за антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу. За його словами, це є "початком формування європейського вигляду нової України" і підтвердженням проєвропейської еволюції української ментальності.

У свою чергу, Сорос наголосив на важливості ухваленого Радою пакета законів, які, за його словами, відкривають шлях до безвізового режиму з Європейським Союзом.

"Це важливий крок на шляху до підвищення інвестиційної привабливості України. Інвестори, серед яких і я, будуть дедалі зацікавленіше дивитися на перспективи інвестування в Україну", - сказав Сорос. Він також назвав перемогою той факт, що Україна змогла не тільки протистояти російській агресії, а й активно впроваджувати життєво необхідні реформи.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко нагородив Сороса орденом Свободи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram