ГоловнаПолітика

РНБО рекомендує виділити на оборону щонайменше 100 млрд грн

У таємному режимі також розглянули питання удосконалення системи ППО і розвитку аерокосмічної розвідки.

РНБО рекомендує виділити на оборону щонайменше 100 млрд грн

Рада національної безпеки і оборони України рекомендує Кабінету міністрів виділити щонайменше 100 млрд гривень на оборону в 2016 році.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

"За результатами обговорення було рекомендовано КМУ забезпечити рівень витрат на сектор безпеки й оборони, відповідно до Стратегії нацбезпеки України та Воєнної доктрини, в обсязі 5% від ВВП. З них щонайменше 3% витрат передбачено на оборонний сектор", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, фінансування оборони із загального фонду держбюджету становитиме не менш ніж 100 млрд гривень. Крім того, планується додаткове фінансування зі спецфондів і залучення ресурсів під державні гарантії.

Також на засіданні РНБО визначено пріоритетні стратегічні військові програми з розробки та виготовлення сучасного озброєння і військової техніки для внесення їх до оборонного замовлення на 2016 рік.

"Крім того, в таємному режимі було розглянуто питання про невідкладні заходи з удосконалення системи протиповітряної оборони України та розвитку аерокосмічної розвідки", - повідомили в РНБО.

Нагадаємо, Порошенко назвав підвищення зарплат військовим пріоритетом нацбезпеки.

У вересні Міністерство оборони надіслало Мінфіну бюджетний запит на 2016 рік, в якому попросило виділити 86,952 мільярда гривень на потреби армії. Це майже вдвічі більше, ніж передбачено держбюджетом-2015.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram