ГоловнаПолітика

Путчисти ПС оголосили курс на повалення Порошенка

Дмитра Яроша скинули через небажання влаштовувати революцію

Путчисти ПС оголосили курс на повалення Порошенка
Фото: Дарья Чабанова

На сайті "Правого сектору" з'явилося роз'яснення причин, за якими у русі стався переворот і Дмитро Ярош склав з себе повноваження керівника ПС.

8 листопада під Києвом відбулася конференція членів проводу "Правого сектору".

"На превеликий жаль, Ярош не взяв участь у її роботі. Конференція одностайно обрала провід усього руху (до того часу діяв тільки провід партії). Також конференція розробила стратегічні напрямки руху, у центрі яких стояло невизнання бандитського режиму Петра Порошенка легітимною владою і безальтернативність революційного шляху боротьби", - сказано в повідомленні.

Стверджується, що після проведення конференції "окремі особи, котрих спонукали власні меркантильні інтереси, амбіції і, можливо, зв'язки зі спецслужбами, зробили все, щоб налаштувати Яроша на невизнання рішень конференції і неприйняття революційної стратегії".

"Це коло осіб вже давно визрівало у лавах руху і, вдаючись до підлабузництва, інтриг, поширення пліток, намагалося впливати на його політику. Саме діяльність цих осіб призвела до такої ситуації, у якій Ярош мусив скласти повноваження", - додали в ПС.

Нагадаємо, в середу Дмитро Ярош заявив, що частина проводу на конференції, яка відбулася 8 листопада, без його дозволу оновила керівництво "Правого сектору". Ярош заявив, що путчисти мають інший погляд на розгортання націоналістичного руху. Ярош відмовився затверджувати ці рішення, пояснивши, що не буде "весільним генералом", і пішов з поста глави "Правого сектору".

На сайті ПС зазначено, що в оновлений провід руху увійшли Андрій Стемпіцький, Андрій Тарасенко, Юрій Палій, Арсеній Білодуб і Василь Лабайчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram